Facebook PetitPetit Instagram PetitPetit YouTube PetitPetit Linkedin PetitPetit

Peuterpeelschool PetitPetit
Heycoplaan 13
3621 WS Breukelen
T. 0346 264226
E.

Contactpersoon:
Milou van Boxel


Contactformulier

Openingstijden: 8.45-12.15 uur
Geopend op:
maandag, dinsdag en donderdag

LRK nummer: 287843270
GGD inspectierapport

mijnpetitpetitzonderpaarsrandje

Locatie Peuterspeelschool PetitPetit

Ruimte voor ontwikkeling

Peuters zijn nieuwsgierig en willen graag de wereld ontdekken. De peuterspeelschool is een fijne plek voor kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar oud. Hier leren zij om te gaan met leeftijdsgenootjes, samen te delen en te spelen. Hierdoor krijgt je kind een betere start op de basisschool en heeft je peuter daar de rest van de tijd op de basisschool voordeel en plezier van.
Op de peuterspeelschool werken we met voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Bij VVE staan de Nederlandse taalvaardigheid, oriëntatie op rekenen en de ontwikkeling van sociaal-emotionele vaardigheden centraal. Dankzij deze methode kunnen eventuele ontwikkelingsachterstanden bij kinderen zo vroeg mogelijk worden gesignaleerd worden. PetitPetit werkt met de erkende VVE methode Piramide.
De peutergroep heeft een kleinschalig karakter met plaats voor maximaal 16 peuters. Omdat de peuterspeelschool gevestigd is in de Regenboogschool kunnen de peuters gemakkelijk alvast een kijkje nemen in de kleuterklas.

De peuterspeelschool is geopend tijdens schoolweken op maandag, dinsdag en donderdag van 8.45-12.15.

  Personeel56 Milou
 

Ik ben locatiemanager van Kinderopvang PetitPetit. Ik stuur ons team van enthousiaste en actieve medewerkers aan.

 

 

PetitPetit peuterspeelschool onderscheidt zich door:

  • Kinderopvang van hoogstaande kwaliteit voor een vriendelijk tarief
  • Kleinschalige opvanglocatie & Peuteropvang
  • Ontwikkelingsgerichte opvang. Wij werken met een VVE (Voor- en vroegschoolse educatie) methode Piramide
  • Professioneel, vertrouwde medewerkers met oog voor ontwikkeling en individuele aandacht
  • Begeleiding door eigen pedagoge
  • Gezond voedingsbeleid
  • Volledig verzorgde voorbereiding op de basisschool
  • Stint: elektronische bolderwagen brengt ons overal naartoe

Wetgeving peuteropvang: peuterspeelzaal versus peuteropvang

De welbekende peuterspeelzalen gaan in hun huidige vorm in 2018 verdwijnen. De overheid wil met de wet Harmonisatie Kinderopvang de kwaliteit van kinderopvang verhogen en ervoor zorgen dat verschillende opvangmogelijkheden aan dezelfde regels voldoen. Hierdoor gaan gelijke kwaliteitseisen voor kinderopvang (kinderdagverblijf) en peuterspeelzalen gelden. De peuterspeelzaal gaat voortaan peuteropvang heten. Dit kan gevolgen hebben voor hoe en hoeveel de ouders betalen voor de peuteropvang. Omdat de welbekende peuterspeelzalen in hun huidige vorm verdwijnen in 2018 en wij geloven in de belangrijke sleutelrol, die wij kunnen bieden in de ontwikkeling van peuters, starten wij met de peuterspeelschool. Deze peuteropvang is zowel toegankelijk voor ouders met recht op kinderopvangtoeslag als voor kinderen van ouders die niet hiervoor in aanmerking komen. Zo kunnen wij bewust alle ouders van peuters bedienen en krijgt iedere peuter tussen 2,5 en 4 jaar peuteropvang van dezelfde kwaliteit.

Wat betekent dit voor jou?

Ouders komen afhankelijk van de eigen situatie, in aanmerking voor kinderopvangtoeslag of voor gemeentesubsidie. Hierdoor krijg je altijd een belangrijk deel van de kosten vergoed.
Sommige ouders hebben recht op kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst. Dit is het geval als beide ouders werken, studeren of een inburgeringscursus volgen. Meer informatie hierover vind je op toeslagen.nl. Je kunt zelf een keuze maken hoeveel uur je je peuter per week wilt brengen.
Ouders die gebruik maken van de peuterspeelschool kunnen vanaf 1 november 2017 kinderopvangtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. Vanaf die datum wordt het LRKP-nummer zichtbaar zodat ouders met ingang van 1 januari 2018 de toeslag kunnen krijgen.
Als je geen recht hebt op kinderopvangtoeslag en je kind is 2,5 jaar oud, dan heb je recht op gemeentetoeslag voor minimaal 6 tot maximaal 10 uur per week. Je betaalt dan een inkomensafhankelijke ouderbijdrage aan PetitPetit.
De gemeente betaalt de gemeentetoeslag aan PetitPetit. Je kunt zelf een keuze maken hoeveel uur je je peuter per week wilt brengen.
Heb je van het consultatiebureau een VVE indicatie voor je kind gekregen dan kom je in aanmerking voor 10 uur peuteropvang met gemeentetoeslag. Wanneer er geen sprake is van een VVE indicatie dan heb je recht op 6 uur peuteropvang met gemeentetoeslag.

peuterspeelschool belastingdienst

Voorwaarden gemeentetoeslag


• Je kind is tussen 2,5 en 4 jaar
• Jij en je kind staan ingeschreven in de gemeente Stichtse Vecht
• Je gezamenlijke inkomen mag niet hoger zijn dan € 80.000 op jaarbasis
• Je dient een inkomensverklaring te overleggen.


Hoe kom ik aan een inkomensverklaring?

Je kunt je inkomensverklaring zelf downloaden in Mijn Belastingdienst. Dat gaat zo:
• Log in op Mijn Belastingdienst
• Ga naar het tabblad 'Inkomstenbelasting'
• Kies in het menu aan de linkerkant het jaar waarover je de inkomensverklaring wilt hebben
• Klik onder 'Mijn inkomen' op 'Inkomen [jaar]'
• Klik onder 'Ik wil:' op 'Een inkomensverklaring afdrukken'.Informatie over de tarieven en de formulieren opvang inkomensgegevens voor bepaling ouderbijdrage en formulier verklaring geen recht op kinderopvangtoeslag. Bij een inschrijving vragen wij u deze formulieren in te vullen en aan ons op te sturen.

A5 peuterspeelzaal v04 nov 2017new
A5 peuterspeelzaal nov 2017 1

 

 

Interesse om alvast een rondleiding aan te vragen of in te schrijven?

Enthousiast geworden? Interesse in opvang op deze locatie?

Een rondleiding aanvragen kan via de website (onze voorkeur), door op onderstaande button 'rondleiding' te klikken of door een e-mail te sturen naar . Wij nemen dan contact met je op voor het maken van een afspraak. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met ons op telefoonnummer 0346 264226.

Ben je geïnteresseerd om je kind in te schrijven? Dat kan via de website (onze voorkeur), door op onderstaande button 'inschrijven' te klikken. Je kunt ook telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen op telefoonnummer 0346 264226 of e-mail

Route

Vertrekadres