Vanaf nu heeft PetitPetit een nieuwe naam: Wonderland Kinderopvang. Klik hier om onze nieuwe website te bezoeken!

 

 

 

Logo wonderland met tag

Leeftijdsgerichte opvang

Bij PetitPetit vangen wij onze kinderen op in horizontale groepen. Dit houdt in dat de kinderen met leeftijdsgenootjes op de groep verblijven. Wij onderscheiden hierin twee soorten groepen, baby-/dreumesgroepen en peutergroepen.

Baby-/dreumesgroep

Op de babygroep worden de kinderen van 0 en 1 jaar opgevangen door hun vertrouwde medewerker. Het ritme van thuis wordt op het kinderdagverblijf gevolgd. Bij de baby's gaan rust en ontwikkeling hand in hand. Baby's worden gestimuleerd in hun ontwikkeling door ze te omringen met speeltjes van verschillende materialen, verschillende kleuren en met verschillende geluidjes. Daarnaast doen wij met de baby's activiteiten die stimuleren om te ontwikkelen. Geef je borstvoeding? Dit kunnen wij veilig voor je bewaren in onze vriezer of je kunt langskomen tijdens de opvang om je baby te voeden.

Dreumesgroep

Kinderen van 1 jaar noemen wij dreumessen. De wereld van de dreumes wordt steeds een beetje groter. Hij of zij kan inmiddels lopen en kijkt met open ogen de wereld in. Het naspelen van de 'grote mensen wereld' wordt een favoriet spel. De kinderen gaan zelf steeds meer keuzes maken en ontwikkelen een eigen wil. Ook vindt de eerste kennismaking met onder andere de taalontwikkeling en fysieke ontwikkeling plaats. Onze medewerkers stimuleren en begeleiden deze ontwikkelingen. De medewerkers spelen op de behoefte tot ontwikkelen in bij de kinderen door passende activiteiten aan te bieden en in gesprek te gaan met kinderen.

Peutergroep

De peutergroep is voor kinderen van 2 en 3 jaar. De zelfstandigheid van de kinderen wordt steeds groter en het grote 'zelf doen' is begonnen. De kinderen krijgen ook meer oog voor de mensen en andere kinderen om hen heen. De eerste sociale interactie tussen de kinderen komt tot stand. Er kunnen nu met de kinderen groepsactiviteiten worden gedaan in kleine of grotere groepjes kinderen. Het fantasiespel beleeft hoogtijdagen, er lopen veel brandweermannen en prinsessen op PetitPetit rond. De medewerkers geven de kinderen de ruimte om 'hun eigen ik' te ontdekken en begeleiden de kinderen tijdens hun zoektocht naar normen en waarden.

De voordelen van leeftijdsgerichte opvanggroepen zijn:

•   De medewerkers kunnen goed inspelen op het ontwikkelingsniveau van de kinderen en specifiek ingaan op de behoeften en interesses van de leeftijdsgroep.       
Het aanbod van activiteiten en het spelmateriaal kunnen goed op de leeftijd van de kinderen afgestemd worden.
Er is een evenwichtig dagritme, omdat de kinderen ongeveer gelijk lopen qua ontwikkelingsfasen.
Kinderen hebben vrienden in dezelfde leeftijd en kunnen daardoor op hun eigen niveau spelen.
De groep blijft een uitdaging voor de kinderen.
In een aparte babygroep is er veel aandacht voor rust, hygiëne en veiligheid.
Ouders herkennen gedrag dat hoort bij deze leeftijdsgroep en kunnen ervaringen uitwisselen.

Super leuke lieve leidsters

Annemarie De Hoog, moeder van Max (2 jaar) en Luc (5 jaar)

Bij PetitPetit worden ook de opa’s en oma’s niet vergeten. Zo heb ik laatst voorgelezen op het kinderdagverblijf. Wat mij bij binnenkomst direct opviel was de warme sfeer en de prettige omgang met de kinderen. De kinderen lopen vrolijk rond en krijgen leuke en leerzame activiteiten aangeboden. Zodra ik binnenliep wist ik dat mijn kleindochter hier op de goede plek zit.

Opa Piet, opa van Claire de Bruin (3 jaar)

Op PetitPetit worden er allerlei leuke activiteiten en workshops voor de peuters georganiseerd. Zo deed Taco laatst mee met een judoles. Hij vond het geweldig. Hij raakte er aan tafel niet over uitgepraat. Ik vind het super dat de kinderen al deze ervaringen opdoen!

Loek van Straelen, vader van Taco (3 jaar)

Onze kinderen zwaaien ons lachend uit en we halen ze ook lachend weer op. Het welkome gevoel iedere keer dat we naar binnenlopen maakt dat ik mij iedere dag weer realiseer dat we met PetitPetit een goede keuze hebben gemaakt.

Klaas Sterreboom, vader van Stijn (6 maanden) en Isabel (2 jaar)