Kwaliteiten op een rij


Het kinderdagverblijf, PetitPetit bevindt zich in Breukelen. We nodigen je graag uit voor een rondleiding op onze crèche, zodat je kennis kunt maken met de vele kwaliteiten van ons kinderdagverblijf.

 

Begeleiding door eigen pedagoge

PetitPetit heeft een pedagoge in huis die aandacht heeft voor de pedagogische kwaliteit van onze kinderopvang. Samen met de medewerkers wordt er gekeken naar hun eigen handelen zodat zij kunnen groeien in hun kwaliteiten. Daarmee zorgt PetitPetit voor een veilige, gezonde en uitdagende opvang. Op deze manier zorgen wij voor de beste kwaliteit opvang. Dat gunnen wij onze kinderen op PetitPetit!

Kleinschalige opvang

PetitPetit is een kleine kinderopvangorganisatie met een informele en huiselijke sfeer. Iedereen kent elkaar. Ons vaste team van professionele en kindgerichte medewerkers zorgt voor vertrouwde en uitdagende opvang. Onze sfeervolle en lichte groepsruimtes dragen hieraan bij.

Ontwikkelingsgerichte opvang

PetitPetit volgt en stimuleert de ontwikkeling van ieder kind. Er is aandacht voor de verschillende ontwikkelingsfases van jouw kind. Het aanbieden van ontwikkelingsgerichte activiteiten is een vast onderdeel van ons dagritme.

Ruime ruilservice

Bij PetitPetit bieden wij jou als ouder flexibiliteit door middel van een ruime ruilservice. Wanneer jouw kind op de vaste opvangdag een keer niet komt dan kun je deze dag op een ander moment inhalen. Op de locatie kun je om meer informatie en de voorwaarden van onze ruime ruilservice vragen.

Diverse opvangpakketten

Bij PetitPetit kun je zelf bepalen hoeveel kinderopvang je wilt afnemen! We hebben diverse opvangpakketten, waarmee je de opvang optimaal kunt afstemmen op jouw situatie. Hierbij kun je denken aan opvang voor 52 of 48 weken per jaar, halve dagopvang en opvang om de week.

Goed contact met onze ouders

Goed contact tussen ouders en onze medewerkers op de groep is van groot belang voor het volgen van het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Wij hechten dan ook veel waarde aan de momenten waarop wij contact met jou hebben. De meeste van deze contacten vinden plaats bij het brengen en halen van je kind. Wij nemen dan de tijd voor een goede overdracht. Twee maanden na de start op de opvang vindt een evaluatiegesprek plaats over de opvang. Daarnaast worden halfjaarlijks oudergesprekken georganiseerd. Deze gesprekken zijn bedoeld als een moment waarop informatie uitgewisseld wordt tussen ouders en de medewerkers.

Leeftijdsgerichte opvanggroepen

Binnen het kinderdagverblijf van PetitPetit werken wij met een leeftijdsgerichte opvanggroepen. Dit betekent dat de kinderen met leeftijdsgenootjes binnen een groep worden opgevangen.

Volledige ontzorging

Wij zien het als onze taak om jou te ondersteunen in het combineren van de zorg voor jouw kind(eren) en jouw overige verantwoordelijkheden. Dit zie je terug in het aanbod van onze dienstverlening. Daarnaast betekent ontzorgen ook volledig verzorgen. Onze dienstverlening is all-inclusive. Je hoeft niets te regelen op een PetitPetit-dag, dat doen wij.

Buitenspelen

Kinderen spelen graag buiten en leren tijdens het buitenspelen van alles. Om deze redenen zijn wij vaak buiten te vinden met de kinderen. Voor alle leeftijden hebben wij een uitdagende buitenspeelruimte. Kinderen kunnen spelen op ons ruime peuterplein, of lekker ravotten in ons speelbos. Voor de allerkleinste hebben we een speciaal babyplein.

Super leuke lieve leidsters

Annemarie De Hoog, moeder van Max (2 jaar) en Luc (5 jaar)

Bij PetitPetit worden ook de opa’s en oma’s niet vergeten. Zo heb ik laatst voorgelezen op het kinderdagverblijf. Wat mij bij binnenkomst direct opviel was de warme sfeer en de prettige omgang met de kinderen. De kinderen lopen vrolijk rond en krijgen leuke en leerzame activiteiten aangeboden. Zodra ik binnenliep wist ik dat mijn kleindochter hier op de goede plek zit.

Opa Piet, opa van Claire de Bruin (3 jaar)

Op PetitPetit worden er allerlei leuke activiteiten en workshops voor de peuters georganiseerd. Zo deed Taco laatst mee met een judoles. Hij vond het geweldig. Hij raakte er aan tafel niet over uitgepraat. Ik vind het super dat de kinderen al deze ervaringen opdoen!

Loek van Straelen, vader van Taco (3 jaar)

Onze kinderen zwaaien ons lachend uit en we halen ze ook lachend weer op. Het welkome gevoel iedere keer dat we naar binnenlopen maakt dat ik mij iedere dag weer realiseer dat we met PetitPetit een goede keuze hebben gemaakt.

Klaas Sterreboom, vader van Stijn (6 maanden) en Isabel (2 jaar)