Facebook PetitPetit Instagram PetitPetit YouTube PetitPetit Linkedin PetitPetit

Woensdag 4 oktober organiseerden Kinderopvang Baarn, Kinderopvang PetitPetit en Kinderopvang Kikker Rik gezamenlijk een inspirerende avond voor medewerkers en ouders.
Steven Pont (Ontwikkelingspsycholoog) vertelde alles over het zelfbeeld van kinderen.

 

PetitPetit Steven Pont
 
StevenPont 2

   Meer dan 200 mensen luisterden aandachtig naar hem in theater De Speeldoos in Baarn.

 

Steven Pont nam ons mee in de wereld van kinderen. Hij vertelde dat de manier waarop ouders, pedagogisch medewerkers en andere volwassenen reageren op het gedrag van kinderen, van grote invloed is op het ontwikkelen van een al dan niet positief zelfbeeld.

Dit werd extra duidelijk in een filmpje dat getoond werd. Het betreft hier het ’still face experiment’ waarin een moeder eerst heel veel respons geeft op haar kind en een paar minuten later geen reactie meer geeft. In een paar seconden verandert het gedrag van het kind volledig. Wat volgt is grote verwarring, woede, verdriet en hopeloosheid. In het experiment duurt het ‘niet reageren’ niet langer dan één minuut, daarna doet de moeder er alles aan om het contact te herstellen.
Interessant om te zien:


Edward Tronick
 
StevenPont 3

Kinderopvang PetitPetit opent haar deuren vanaf 23 oktober.

De peuterspeelschool is een fijne plek voor kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar oud. Op de peuterspeelschool leren zij om te gaan met leeftijdsgenootjes, samen te delen en te spelen. Hierdoor krijgt je kind een betere start op de basisschool en heeft je peuter daar de rest van de tijd op de basisschool voordeel en plezier van.

Op de peuterspeelschool werken we met voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Bij VVE staan de Nederlandse taalvaardigheid, oriëntatie op rekenen en de ontwikkeling van sociaal-emotionele vaardigheden centraal. Dankzij deze methode kunnen eventuele ontwikkelingsachterstanden bij kinderen zo vroeg mogelijk worden gesignaleerd worden. PetitPetit werkt met de erkende VVE methode Piramide.

De peutergroep heeft een kleinschalig karakter met plaats voor maximaal 16 peuters. Omdat de peuterspeelschool gevestigd is in de basisschool de Regenboog, kunnen de peuters gemakkelijk alvast een kijkje nemen in de kleuterklas. 

Meer informatie over de nieuwe peuterspeelschool.

 
Flyer Peuterspeelschool 2017

 

 

A5 peuterspeelzaal v04 nov 2017new
A5 peuterspeelzaal nov 2017 1

4 juli 2017 – Het zomerfeest van Kinderopvang PetitPetit van zaterdag 1 juli was een groot succes. De opkomst was enorm. Voor de kinderen hadden ze leuke activiteiten georganiseerd, zoals springen op het springkussen, knutselen in middeleeuwse stijl, een tochtje maken met de nieuwe Stint (de electronische bolderwagen), een poppenkast voorstelling en kinderen konden geschminkt worden.

Zomerfeest kinderopvang petitpetit 1 juli 2017Het thema van dit jaar is ‘ridders en prinsessen’. Wij zorgen voor een hapje en een drankje en voor de kinderen hebben wij leuke activiteiten georganiseerd. Iedereen is welkom! Dus neem je opa, oma, broertje, zusje, neefje, nichtje, buurjongen of buurmeisje gezellig mee.

petitpetit zomerfeest zaterdag 1 juli 2017


We hebben leuke activiteiten georganiseerd waaraan je kind kan deelnemen, zoals springen op het springkussen, knutselen in middeleeuwse stijl, een tochtje maken met de Stint, geschminkt worden en om 11.00 uur is er een poppenkast voorstelling. Natuurlijk mag iedereen verkleed komen.

Hopelijk tot 1 juli bij PetitPetit, Heycoplaan 15 in Breukelen

Kinder EHBO PetitPetitWoensdag 5 april organiseert PetitPetit een ouderavond. Deze avond staat in het teken van (kinder) EHBO.

Kinderen zijn vliegensvlug. Als het eens misgaat, is het belangrijk de juiste eerste hulp te verlenen. Een knikker in de neus, vuiltje in het oog of buil op het hoofd; moet daar nu boter op of ijs? Hoe verwijder je een teek en hoe herken je er een? Wil je weten wat te doen in geval van een ongeval? Kom dan naar de ouderavond!

Wil je weten wat te doen in geval van een ongeval? Kom dan naar de ouderavond!

Datum: Woensdag 5 april
Tijd: 19.30-21.30 uur
Locatie: PetitPetit, Heijcoplaan 15-15A, Breukelen

Opgeven kan via of bij onze pedagogisch medewerkers.

Hopelijk tot ziens!

Afgelopen vrijdag was de Grande finale van de Sterkste Schakel verkiezing waar Wonderland voor genomineerd was.
Wonderland Kinderopvang maakt net als PetitPetit deel uit van de Wonderland groep.
Helaas hebben wij de Sterkste Schakel Trofee niet mogen winnen, maar Wonderland Kinderopvang heeft wel een mooie 3e plaats behaald voor de beste website. We zijn trots dat wij als 3e van de 65 genomineerde zijn geworden.

Meer info over de winnaars

Wonderland Kinderopvang 3e beste website

Wonderland team met webdesigner Hanneke Verberne van IMW