Vanaf nu heeft PetitPetit een nieuwe naam: Wonderland Kinderopvang. Klik hier om onze nieuwe website te bezoeken!

 

 

 

Logo wonderland met tag

Ontwikkelingsgerichte opvang

In de periode dat je kind bij ons op het kinderdagverblijf komt, maakt het een aanzienlijke ontwikkeling door op verschillende gebieden. PetitPetit vindt deze ontwikkeling erg belangrijk en besteedt aandacht aan de verschillende ontwikkelingsfases van een kind. Het aanbieden van ontwikkelingsgerichte activiteiten is dan ook een vast onderdeel van het dagritme.

Dit betekent kindontwikkelling bij ons:

  • Professionele medewerkers
  • Onze pedagoge
  • Ontdekken
  • Plezier
  • De wereld om ons heen, eropuit

Voorschoolse educatie

Voor het ontwikkelen van de verschillende vaardigheden van je kind werken wij met de voorschoolse educatie methode Piramide. Bij PetitPetit is de opvanggroep Bliksem gecertificeerd, de andere opvanggroepen werken volgens de methode Piramide, maar zijn niet gecertificeerd. Deze methode geeft richtlijnen over aan hoe de verschillende ontwikkelingsgebieden het beste gestimuleerd kunnen worden. De methode Piramide heeft een goede theoretische basis. De onderstaande concepten zijn de basis van de methode Piramide;

  • initiatief van het kind
  • initiatief van de pedagogisch medewerker
  • nabijheid (hoe bescherm ik het kind)
  • afstand (hoe laat ik het kind de wereld verkennen)
Lees verder wat de VE methode Piramide inhoudt en hoe wij dit bij PetitPetit toepassen.

   

Professionele medewerkers

Bij PetitPetit werken wij uitsluitend met de beste mensen. Ons team is zorgvuldig samengesteld uit mensen die een passie hebben voor het begeleiden en ontwikkelen van kinderen. Zij kijken nauwkeurig naar de behoeften en ontwikkelingsfase van ieder kind om zo je kind de best mogelijke begeleiding te geven. De medewerkers zorgen liefdevol en met aandacht voor je kind. Want dat verdient jouw kind.

Onze pedagoge

Onze speciaal opgeleide pedagoge zorgt ervoor dat de visie van PetitPetit altijd centraal staat in het begeleiden van de kinderen. Zij begeleidt de medewerkers in het ontwikkelingsgericht werken met de kinderen. Hierdoor zorgen wij voor de beste begeleiders voor 'onze' kinderen.

Ontdekken

Voor de ontwikkeling van een kind is het erg belangrijk dat het kind de ruimte krijgt om te ontdekken en te onderzoeken. Op PetitPetit kan dit, uiteraard in onze veilige omgeving. Dit ontdekken en onderzoeken heeft betrekking op alle materialen die de wereld rijk is. Denk hierbij aan het spelen met scheerschuim, zand, modder en water. De kinderen geven bijvoorbeeld de planten water in de tuin of knutselen met verschillende materialen. Kinderen ontwikkelen daarmee niet alleen hun motoriek, ze doen eveneens ervaringen op met de mogelijkheden en beperkingen van die materialen. Een gevolg van deze ontdekkingstocht is dat kinderen vies of nat kunnen worden op de opvang.

Plezier

Bij PetitPetit worden leuke activiteiten aangeboden en er wordt tijdens het vrij spel veel plezier gemaakt. Hierdoor leren de kinderen spelenderwijs en dit draagt bij in hun ontwikkeling. Plezier maken kun je natuurlijk alleen doen, maar bij PetitPetit zijn er ook altijd andere kinderen om samen plezier mee te maken. En vergeet vooral onze medewerkers hierbij niet. Zij werken in de kinderopvang omdat ze het heerlijk vinden om samen met de kinderen mooie ervaringen op te doen en fijne herinneringen te maken.

Voorschoolse educatie

Voor het ontwikkelen van de verschillende vaardigheden van je kind werken wij met de Voorschoolse Educatie methode Piramide. Deze methode geeft richtlijnen hoe de verschillende ontwikkelingsgebieden bij kinderen optimaal gestimuleerd kunnen worden. De baby's worden op hun eigen niveau uitgedaagd met verschillende spelmaterialen en door de interactie met onze medewerkers. Er worden korte gesprekken gevoerd met de kinderen en er wordt ontwikkelingsgericht gespeeld door en met de kinderen. Daarnaast wordt er geknutseld met de kinderen, er wordt op interactieve wijze voorgelezen en wordt bewegen door onze medewerkers gestimuleerd.

Eropuit

Naast de activiteiten die op de locatie zelf gedaan worden of in ons speelbos, gaan de kinderen regelmatig met de medewerkers op stap. Er wordt bijvoorbeeld een boodschap gedaan, en gaan we naar de kinderboerderij. Ook gaan we regelmatig met onze peuters spelen bij de “opa’s en oma’s. In samenwerking met het verzorgingstehuis doen we activiteiten met de ouderen die daar verblijven. Op deze manier maken de kinderen ook kennis met de wereld buiten het kinderdagverblijf.

Super leuke lieve leidsters

Annemarie De Hoog, moeder van Max (2 jaar) en Luc (5 jaar)

Bij PetitPetit worden ook de opa’s en oma’s niet vergeten. Zo heb ik laatst voorgelezen op het kinderdagverblijf. Wat mij bij binnenkomst direct opviel was de warme sfeer en de prettige omgang met de kinderen. De kinderen lopen vrolijk rond en krijgen leuke en leerzame activiteiten aangeboden. Zodra ik binnenliep wist ik dat mijn kleindochter hier op de goede plek zit.

Opa Piet, opa van Claire de Bruin (3 jaar)

Op PetitPetit worden er allerlei leuke activiteiten en workshops voor de peuters georganiseerd. Zo deed Taco laatst mee met een judoles. Hij vond het geweldig. Hij raakte er aan tafel niet over uitgepraat. Ik vind het super dat de kinderen al deze ervaringen opdoen!

Loek van Straelen, vader van Taco (3 jaar)

Onze kinderen zwaaien ons lachend uit en we halen ze ook lachend weer op. Het welkome gevoel iedere keer dat we naar binnenlopen maakt dat ik mij iedere dag weer realiseer dat we met PetitPetit een goede keuze hebben gemaakt.

Klaas Sterreboom, vader van Stijn (6 maanden) en Isabel (2 jaar)